Un profesor și un elev din Bacău, duși de urgență în sala de operații după accidentul din județul Cluj!

Accidentul în care a fost implicat un microbuz care transporta un grup de elevi din judeţul Bacău a avut drept consecinţă dramatică intervenţia cirurgicală de urgenţă în cazul profesoarei însoţitoare Ema Oiegar şi a unuia dintre copii. 
Şcolarii băcăuani se deplasau către Oradea acolo unde are loc Olimpiada Naţională de Biologie, iar în zona localităţii Căpuşu autovehiculul cu care se deplasau s-a răsturnat. După primele informaţii se pare că şoferul, un bărbat de 51 de ani, ar fi adormit la volan. 

„S-a constituit un grup de lucru care s-a şi întrunit la sediul Inspectoratului Şcolar pentru a analiza situaţia. E un eveniment nefericit care ne-a îngrijorat pe toţi. Sperăm ca intervenţia chirurgicală a celor două persoane rănite mai grav să fie o reuşită. Ţinem legătura atât cu părinţii, cât şi cu Direcţia de Sănătate Publică din Cluj, prin omologii din Bacău, pentru monitorizarea situaţiei. Mai precizez deocamadată doar că au fost trei variante de transport pentru această deplasare, dar părinţii, aşa cum arată şi procesele verbale, au optat pentru varianta călătoriei cu microbuzul, iar firma care a operat acest transport are licenţele la zi, dar asta contează mai puţin acum, important e să nu se agraveze starea de sănătate a celor afectaţi de această nenorocire”, a precizat inspectorul general al IŞJ Bacău, Florin Lazăr.

Elevii băcăuani care se aflau în microbuzul care s-a răsturnat în cursul acestei după-amiezi proveneau din clasele a 7-a, a 10-a, a 11-a și a 12-a, de la Școala Gimnazială nr.10, Colegiiile ”Alecsandri” și ”Vrănceanu”, dar și de la Colegiul Național”Grigore Moisil” din Onești.

Foto: IPJ Cluj

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.