ȘEDINȚĂ ORDINARĂ DE C.L. CU SCÂNTEI ANTICIPATE!

Ședința ordinară de miercuri a Consiliului Local Bacău are câteva puncte majore de interes pe ordinea de zi:
 – Proiectul de delegare prin concesiune a serviciilor publice de administrare a serviciilor publice și privat de interes local.
Concesiunea, dacă proiectul va trece, ar urma să se încheie pe o durată de cinci ani și ar cuprinde un vast câmp de activitate de la executarea lucărilor de toate tipurile la serviciile menționate, la organizarea fronturilor de lucru, elabaorarea cu cei de la M.I. și organizarea circulatiei rutiere, amenjarea și întreținerea spațiului verde, producerea de material dendrofloricol, concesionarea bunurilor care alcătuiesc patrimoniul component al infrastructurii edilitare, etc.
  Proiectele prin care se ia act de ordinul prefectului privind constatarea încetării de drept înainte de exprirarea mandatelor de consilier local a domnilor Eusebiu Diaconu și Romică Butoi, de la PSRO.
 
Proiectele sunt în număr de 48, dar acestea două sunt cele care vor suscita cu siguranță cele mai aprige dispute. În cazul primului proiect menționat situația a devenit tensionată după ce în urmă cu mai bine de două săptămâni, într-o ”extraordinară”, un vot al Opoziției (era nevoie de două treimi) s-a evaporat și a înclinat balanța în favoarea proiectului inițiat de primarul Necula. În mod firesc și voturile celor de la PSRO ar trebui să vină spre Opoziție, lucru care nu s-a întâmplat, ori vacantarea posturilor poate să ofere un alt altgoritm, deși personal sunt convins că se va găsi o portiță legală/semilegală prin care se va fi contestat deja acest ordin de prefect.
 
Liberalii la vot? Și independentul? Dar psro-iștii fără de mandat?
 Liberalii probabil că vor participa, și nici nu văd de ce nu ar merge în ședința de CL, unde, alături de independent, să încerce din nou să-și demonstreze ceea ce pretind că au: Statutul de opozanți ai actualei coaliții. Absența lor mi s-ar părea că favorizează tocmai jocul speculațiilor privind volatizarea votului de acum două săptămâni, lăsând nedescoperit trădătorul, în cazul în care ar fi dintre ei, cinci liberali plus un independent. Dacă nu-și pot controla/verifica în focul luptei camarazii ar fi bine să lipsească o legislatură întreagă, începând de mâine. Oricât de maeștri ar fi pesediștii în a introduce un vot fals nu cred că nu există totuși metode de a afla cine e prestidigitatorul la fața locului, iar ulcica nu cred să meargă de două ori consecutiv la aceeași masă.
 
Societatea de servicii publice, cal troian
În orice caz problema de fond cu înființarea și cesionarea administrării de servicii publice mi se pare mult supralicitată, mai ales după revocarea intenției de a ceda în patrimoniul Societății de Serivii Publice a tentantelor terenuri din Parcul Cancicov, a căror valoare de piață se ridică la minim 4 milioane de euro. Va da faliment această societate cu tot cu rudele și prietenii angajați, așa cum au făcut-o alte societăți similare din țară? Cine a inițiat, aprobat, votat să răspunză, vorba lui nea Iancu. Un faliment de acest gen va conta enorm peste câțiva ani în economia politică a celor interesați, iar în cea a bugetului nostru public nu ar fi decât confirmarea a ceea ce în popor se spune: ”La omul sărac….”. Desigur, pentru unii se vor trage multe cărți câștigătoare între timp, dar să nu anticipăm. Mâine, ședință de CL, ordinară. Ordinară, ordinară, dar cu scântei.
Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.