Se impute! Criză majoră a gunoiului în Bacău!

 Zeci de tone de deșeuri menajere nu au mai ajuns în depozitul administrat de Eco Sud SA care a blocat astăzi accesul mai multor UAT-uri din județ. Situația este aproape de infecție și la nivelul municipiului Bacău. Banii datorați de capitala județului au ajuns la Romprest din cauza unei propriri pe care acestă societate a instituit-o în contul datoriilor pe care ADIS ( Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare Bacău), în fapt, o asociație, cu mici excepții, a UAT-urilor din județ, le are pentru efectuarea serviciilor de salubrizare.

Intrigat de faptul că demisia pe care a înaintat-o în urmă cu aproximativ o săptămână e abia, acum, în condițiile crizei declanșate de blocajul Eco Sud, directorul executiv, Bogdan Seto, a precizat în urmă cu câteva minute:  

”Voi rămâne la serviciu, așa cum am facut in fiecare zi din ultimii  nou ani pentru a asigura, până la expirarea preavizlui, conducerea aparatului tehnic, coordonarea activitatii zilnice. Sunt convins că aceasta situatie poate fi rezolvată de conducerea Asociatiei, adica de Adunarea Generală a Asociaților compusa din toti primarii din judet, aceștia fiind condusi de Consiliul Director (Sorin Brasovean-președinte, Lucian Bogdanel-reprez UAT Bacau, Nicolae Gnaituc- primar Onești, Ștefan Silochi- primar Tg Ocna, Gioni Craciun- primar Livezi n.r.). Chiar sunt convins că vor găsi o soluție.”

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.