Scripăț și Gavriliu, declarați în incompatibilitate și conflict de interese administrativ

Agenția Națională de Integritate a declarat miercuri, 21 noiembrie, 24 de aleși locali ca fiind fie incompatibili, fie în conflict administrativ. Printre aceștia se află și doi băcăuani: actualul viceprimar Constantin Scripăț și directorul CSȘM Bacău, Adrian Gavriliu. Astfel, în comunicatul ANI se precizează că sesizarea către Parchet are la bază, în cazul celor care au fost aleși, în Bacău, la scrutinul din iunie 2016, următoarele:

Actualul viceprimar al municipiului Bacău, Constantin Scripăt, ales pe listele PMP a fost declarat incompatibil pentru că: ” În perioada 13 iulie – 29 decembrie 2016 a deţinut simultan funcția de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale „Octavian Voicu” Bacău şi al Şcolii Gimnaziale „Dr. Alexandru Şafran” Bacău, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003”. Vizavi de aceste acuzații, Scripăț, a spus că: ”A fost o hotărâre de Consiliu Local, ca pentru toți consilierii și eu am fost desemnat să reprezint CL în Consiliul de Administrație al celor două școli, asta e tot. Nu am beneficiat de niciun avantaj, de nici un fel, de altfel cam după o lună de la începerea școlii mi-am dat demisia”.

 În același timp, dosarul actualului director al CSȘM Bacău, Adrian Gavriliu, ales consilier local pe listele PSD, a fost declarat în conflict de interese administrativ deoarece: ”În exercitarea mandatului (2016 – 2020) a participat la deliberarea și aprobarea unei Hotărâri a Consiliului Local, având ca efect dobândirea unui avantaj patrimonial în sumă de 19.802 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003, ale art. 75 și art. 77 din Legea nr. 393/2004 și ale art. 46 din Legea nr. 215/2001.”. Managerul clubului sportiv al Primăriei a declrat că: ”ANI (Agenția Națională de Integritate) face o confuzie, făcând referire la suma de 19. 802 lei pe care am încasat-o ca antrenor de la Ministerul Tineretului și Sportului. E o confuzie care, sunt sigur, va fi clarificată în instanță”.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.