RMN GATA DE TREABĂ ÎN SPITALUL DE URGENȚE

Un aparat de rezonanță magnetică nucleară, mai cunoscut sub denumirea uzuală de RMN, a fost prezentat, marți, presei la Spitalul Județean de Urgențe Bacău. Sisitemul a costat aproape 1 milion de euro și va putea fi solicitat de bacauani in aproximativ doua saptamani, dupa ce instruirea cadrelor medicale care il vor deservi va fi finalizata.

Băcăuanii își vor putea identifica starea de sănătate cu ajutorul unui performat aparat de rezonanță magnetică nucleară, chiar la Spitalul Județean de Urgențe.  Pentru achiziționarea lui, Ministerul Sănătății a plătit aproximativ 90 la sută din suma de un milion de euro, în timp ce Consiliul Județean Bacău a scos din trezorerie echivalentul a 10 la sută din cuantum.

Pacientii care vor avea nevoie de o investigatie RMN (rezonanta magnetica- nucleara) nu vor mai fi nevoiti sa apeleze la clinicile private din oras sau chiar din afara judetului. Aparatul RMNde ultima generatie,  investitie de peste un milion de euro,  este produs in Statele Unite, are garantie si va fi pus in functiune imediat dupa instruirea cadrelor medicale.

De investigatiile RMN vor beneficia toti pacientii internati in spital dar  si cei care au recomandarea unui medic specialist de investigatie RMN.

Primarul Bacaului a tinut sa precizeze ca va spirjini Spitalul in ceea ce priveste modernizarea si perfectionarea acestuia, dar si cadrele medicale de care este mare nevoie.

Apartul RMN este  montat in sectia de Radiologie, la parterul pavilionului Medico – Chirurgical.

 

R: Anca Patea I: Daniel Benchea

 

 

 

 

 

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.