REZULTATE COOL LA BAC!

Emotii, bucurii si regrete, tristete si sperante. Sunt sentimentele traite astazi de cei aproape 3900 de absolventi de liceu, care au aflat rezultatele la bacalaureat.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, procentul de promovabilitate, la prima sesiune a bac-ului a fost de 83,54%. Probabil pentru a evita scurgerile nedorite de informatii si a respecta ordinul ministrului educatiei, oficialii bacauani ai comisiilor de examinare de la bac, au transmis in secret la Bucuresti, fix la ora 12.00, toate datele centralizatoare. De acolo am aflat ca in judetul nostru s-au inscris pentru examenul de maturitate 3866 de elevi, iar din acestia, aproape 120 au renuntat pe ultima suta de metri sa fie prezenti in banci. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar, Dana Marinov, in prima sesiune a examenului de bacalaureat au fost prezenti 3749 de absolventi. Din acestia, peste 3130 de tineri au trecut cu brio examenul vietii lor, gandindu-se acum sa se inscrie in invatamantul universitar. Cum era si firesc, lacrimile neputintei si-au facut si ele loc in peisaj si asta pentru ca, peste 800 de elevi nu au reusit sa aiba note peste 5 si media generala de trecere, 6 (sase). Potrivit statisticilor, în 2013 rata de promovabilitate pentru judetul Bacau a fost de 56,44%, în 2014 – 60,65%, în 2015 – 67,9%, iar în 2016 – 68,1%.

Important este si faptul ca tot in cursul zilei de astazi, pana la ora 20.00 au putut fi depuse si contestatiile legate de examen si notele obtinute. Asadar de maine si pana pe data de 9 iulie vor fi rezolvate contestatiile, iar pe 10 iulie se vor afisa rezultatele finale. Si cum in viata fiecare are dreptul la o a doua sansa, oficialii din sistemul de invatamant au dat publicitatii si programul pentru cea de a doua sesiune de Bacalaureat. Asa se face ca in perioada imediat urmatoare, adica 11 – 14 iulie 2017 va avea loc inscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen.

Pe data de 27 iulie 2017 se vor inscrie in concurs candidaţii care au promovat examenele de corigenţe, iar pe 21 august 2017 va incepe examenul propriu-zis, cu proba scrisa la limba si literatura romana.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.