PSD – UDMR, NICIO INTELEGERE!

Situatie fara precedent in politica nationala postdecembrista. Asta dupa ce PSD a vrut sa scoata cu ajutorul UDMR, castanele din focul debarcarii dizidentilor de la Palatul Victoria. In tot acest timp, PNL a declarat ca va adopta o pozitie de non-combat, din respect pentru electoratul sau.

Potrivit vechiul proverb cu socoteala de acasa si cu cea din targ, ungurii au spus pas intelegii cu social democratii lui Dragnea. Practica politica din ultimii 20 de ani a demonstrat ca UDMR stie sa-si faca jocurile. Asta pentru ca,in situatii limita, Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania obtine tot ce vrea, cum vrea si cu cine vrea. De departe intelegerea dintre cele 2 formatiuni politice este taxata atat de liberalii bacauani cat si de parlamentarii Uniunii Salvati Romania. Intr-o postare pe facebook, deputatul PNL, Tudorita Lungu, a declarat ca  

                                                   Tudorita Lungu – deputat PNL   

tudorita02„PNL se opune trocului pe care il fac UDMR si PSD in Parlament. Asta in vazul tuturor , cu adoptarea rapida si pe genunchi a unor initiative ale UDMR in comisiile de specialitate. A fost aprobata deja in comisia din Senat initiativa cu 15 martie ,Ziua Maghiarimii,urmeaza initiativa pentru reducerea la 10% a pragului pentru folosirea limbii maghiare in administratia locala ,in Camera Deputatilor . Iata costul luptei dintre gastile din PSD !”

 

 

Pe ultima suta de metri, unul câte unul, proiectele UDMR pentru care obţinuseră sprijin din partea PSD, printre care şi declararea zilei de 15 martie ca zi a comunităţii maghiare din România, au fost blocate astăzi în Parlament. UDMR a reacţionat imediat şi a anunţat că nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, decizie conturată ieri după voturile PSD. Surse politice au declarat pentru Tele1 Bacau că factorul declanşator al răsturnării situaţiei a fost că social – democratii şi UDMR nu au căzut la un acord cu privire la proiectul privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor, pentru folosirea limbii materne în administraţie, iar comisiile au fost anulate.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.