PSD BACĂU CREDE CĂ CEI CARE CER DEMISIA LUI DRAGNEA SUNT INFRACTORI

PSD Bacău s-a grăbit să-și declare atașamentul către liderul partidului, condamnat, ieri,  la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul ”Angajărilor fictive”. În misiva postată pe FaceBook se spune cât de multe a făcut Liviu Dragnea și guvernul pe care-l conduce pentru Bacău, iar pesediștii băcăuani își anunță sprijinul necondiționat pentru cel pe care-l consideră ”victima unor decizii nedrepte”.

Opinia organizației mai cuprinde și câteva cuvinte despre Dragnea-victimă a unei strategii, marotă care se regăsește constant în ditirambica PSD despre ”statul paralel”. Mai mult, cei care îndrăznesc să ceară demisia președintelui PSD sunt, în opinia aceleiași organizații județene, niște infractori.  Cum altfel pot fi numiți cei care încalcă, și încă grav, prevederile Constituției și ale altor organizații de drept la care România este parte? ”Cei care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii finale, încalcă grav Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția, care garantează toate prezumția de nevinovăție.”

Catalogându-i infractori pe cei care au cutezat să-i ceară lui Dragnea să renunțe la funcțiile publice, PSD Bacău comite câteva erori:

  • A cere demisia cuiva nu este tot una cu a-i încălca prezumția de nevinovăție. Sunt persoane, în România și U.E., care și-au dat demisia din funcții publice, tocmai pentru a evita presiunile asupra lor și a partidului, până la clarificarea situației lor din punct de vedere penal. Liviu Dragnea nu a făcut-o. Mai mult, a arătat permanent o preocupare pentru a-și consolida puterea, indiferent de opiniile din propriul partid sau din afara lui.

 

  • Nu este prudent din partea unei organizații județene, chiar extrem de obedientă cum este cea din Bacău, să se lanseze în atacuri la adresa unor contestatari a lui Dragnea, reducând toată relația guvern PSD – cetățenii județului Bacău la susținerea oarbă a unui singure persoane: Liviu Dragnea. În situația în care Dragnea va fi condamnat vor lua în calcul pesediștii băcăuani și corelativa ca actuala conducere a PSD să-și prezinte demisia pentru că a proferat în spațiul public acuzații de infracționalitate privind încălcarea Constituției României?

 

  • PSD Bacău, partid declarat de orientare socialistă și europeană, organizație care promite să facă totul pentru binele cetățenilor din județ, nu se poate transforma de fiecare data când există probleme la nivelul conducerii centrale, într-o oficină a unei grupări sau a alteia, așa cum a fost și în cazul Ponta, mai nou, în cazul ”dezertorilor”, Bănicoiu, Tudose, Andronescu, etc. Iar dacă o va face în continuare nu mai poate avea pretenția că reprezintă interesele Bacăului, ci, cel mult, pe ale unei grupări restrânse din cadrul PSD Bacău, grupare care s-ar putea să mizeze pe calul câștigător, dar, tot la fel de bine, s-ar putea ca de această dată să fi pariat pe o gloabă politică fără nicio valoare de perspectivă.

 

 

 

 

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.