PROTESTE LA PUSCARIE!

Pentru ca le-a ajuns cutitul la os si spun ca au parte de conditii de munca mai grele decat cei pe care-i pazezc, salariatii din penitenciarul Bacau ameninta cu blocarea urgenta a intregii activitati

Potrivit reprezentantilor sindicatului  din Penitenciarul de femei si tineri de la Bacau, actiunile de protest se vor declansa pe termen nelimitat si asta pentru ca ministrul Justitiei, Tudorel toader, refuza sa stea de vorba cu protestatarii pentru a incerca sa detensioneze situatia. Asta cu toate ca guvernantii au incercat sa-i imbuneze cu o crestere salariala de 15%.Asa incat, din prima zi a lunii august, cei peste 300 de militari din penitenciar au adoptat deja o prima forma de protest. Este vorba despre refuzul muncii suplimentare in tot sistemul penitenciar, fapt care a generat blocaje serioase in toate puscariile din tara. Liderii de sindicatbacauani spun ca in acest moment, functionarea sistemului penitenciar depinde de munca suplimentara. In plus, oamenii militeaza pentru conditii umane de munca, pentru cresteri salariale si pastrarea conditiilor de pensionare stipulate in vechea lege a Pensiilor, 223/2015.

Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare

„Majorarea salariilor cu 15% similar institutiilor din cadrul familiei ocupationale, aparare nationala. Deblocarea si finantarea posturilor vacante din sistemul penitenciar astfel incat sa se asigure un minim de 14.000 de posturi ocupate la finalul anului 2017. Reorganizarea urgenta a unitatilor din sistemul penitenciar avand prioritate unitatile care sunt in pericol sa devina nefunctionale, din cauza statelor de functii prea mici in raport cu misiunile”

,sunt doar 3 din cele 12 revendicari ale sindicalistilor care asteapta a fi solutionate urgent de catre Executivul de la Bucuresti. In caz contrar, potrivit liderilor de sindicat, actiunile de protest vor continua cu mitinguri de protest atat in Bucuresti cat si la Bacau si pot conduce pana la declansarea grevei generale.

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.