PROFESORUL LIVIU CHISCOP CRITICĂ DE ÎNTÂMPINARE ȘI PASIUNI BACOVIENE

Două dintr-un foc. Este vorba de două noi apariții ale cunoscutului profesor si critic literar Liviu Chiscop. Prezentarea s-a realizat in incinta Bibliotecii Județene ”Costache Sturza”, locatie mai mult decat potrivita tinand cont de faptul ca Liviu Chiscop frecventeaza aceasta institutie din anul 1962!

Profesorul si critical literar Liviu Chiscop a prezentat recent publicului doua noi aparitii editoriale: “Pe creasta noului val. Critică de întâmpinare”, tipărită la editura TIPO Moldova si ”Laba de leu”, ultima fiind o culegere de eseuri de critica si istorie literara care a vazut lumina tiptarului prin editura CARTEX Bucuresti. 

Prezenta destul de numeroasă a aduditoriului a demonstrate că producțiile literare ale profesorului Chiscop sunt așteptate cu nedisimulată curiozitate, mai ales de cei mai tineri critici literari din Bacău. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă unul dintre criticii noului val, gazdă totodată a acestui eveniment cultural.

Prioiectele literare din această primăvară nu se vor încheia aici pentru Liviu Chiscop. Pentru 22 aprilie este programată o nouă prezentare de carte sub semnătura autorului. E vorba de ”Prozatorul Bacovia”, volum ce va fi degustat la Centrul ”George Apostu”. De altfel, pasiunea lui Chiscop pentru George Bacovia este îndeobște cunoscută, profesorul având alte patru cărți la activ cu și despre poetul amurgurilor violet.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.