PESTE 3 MILIOANE DE LEI ÎN CONTUL IERNII 2017

Peste 3 milioane de lei a pus la bataie executivul Primariei Bacau pentru a face fata ninsorilor din aceasta iarna. Suma previzionata este una care depaseste cu mult ceea ce s-a platit iarna precedenta pentru plata utilajelor. Reprezentantii executivului au declarat insa ca sunt sanse ca banii sa nu fie cheltuiti in totalitate, diferenta fiind facuta de conditiile atmosferice diferite.

Administratia municipiului a organizat licitatia la capitolul deszapezire pe ultima suta de metri, spre finalul anului. Suma alocata in schimb e un adevarat record: peste 3 milioane de lei, adică de zece ori mai mult faţă de cât s-a plătit pentru închirierea utilajelor în 2016. Consilierul local liberal, Daniel Miclăuş, prezent alături de viceprimarul Dragoş Ştefan la „Bacăul de miercuri” s-a declarat surprins că, ţinînd cont de alocarea financiară substanţială, nu sunt în lucru şi autofreze capabile să intervină pe arterele secundare. Mai mult, Miclăuş i-a amintit viceprimarului de faptul că în ultima şedinţă din anul precedent a fost aprobat un fond de execuţie de peste 94 de milioane de lei, folosit doar în proporţie de 15 la sută.
Viceprimarul Dragoş Ştefan a precizat că suma de 3 milioane 300 de mii lei alocată nu este obligatoriu să fie cheltuită integral. Monitorizarea operatorilor va fi făcută prin GPS, iar decontarea făcută în funcţie de numărul de ore executate în teren, conform preţurilor stabilite prin licitaţia de la sfârşitul anului.
 

Un autocamion va fi plătit cu 104 lei pe oră, un încărcător şi un excavator cu 114 lei pe oră, în timp ce un buldoexcavator cu 90 de lei pe oră. Ştefan a mai spus că noua Societate de Servicii publice pe care Primăria vrea s-o înfiinţeze ar putea prelua foarte multe dintre serviciile scoase acum la licitaţie şi s-ar putea dota şi cu autofreze care pot degaja terenul în zonele unde utilajele mari nu au acces.

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.