O întâmplare banală de campanie

Eu nu cred că deputatul Costel Dunava chiar l-a înjurat, vineri, pe primarul de Gura-Văii, Valerică Mihalcea! Nu pot crede nici că i-a spus: ”Sugi p..a, bă!”, pentru că edilul nu a achiesat la propunerea  de a trage pentru PSD în campania asta, la schimb cu promisiunea de a primi bani pentru reabilitarea unui drum județean. Aș fi de-a dreptul oripilat să constat că, într-adevăr, de față a fost și domnul Sorin Brașoveanu, vajnicul șef al Consiliului Județean Bacău, cel care l-a chemat la ordin pe primarul liberal, chipurile să-l întrebe de sănătatea comunei.

Nu! Așa ceva este exclus! Păi, vă imaginați scena? Ăsta, primarul de Gura-Văii, e un bărbat de 65 de ani, firav, cu părul alb. Ălălalt, deputatul PSD, Dunava, e ditamai huiduma, 30 și un pic. Și Brașoveanu ce făcea? I-o ținea lui Dunava? Îi ținea partea într-un monolog felaționist de campanie? Pare o exagerare a primarului și a celor de la PNL.

Ce argumente au cei de la PNL

Martorii.  Directoarea Serviciului Public de Drumuri şi Poduri, doamnele secretare de la ușa Brașoveanului. Oare le-o da afară pe toate? Că a mai fost un caz pe la Teleorman parcă, dar ăla încă se judecă. Așa. Și ce ar mai avea ca argument primarul PNL MIhalcea? Un lucru simplu: Nici Sorin Brașoveanu, nici Dunava, n-au răspuns la apelurile telefonice repetate prin care am dorit să aflu care e opinia lor despre ceea ce a afirmat, vizibil tulburat și indignat, primarul de Gura Văii. Nu am văzut, nu mi s-a adus la cunoștință nici vreun comuncat de presă din care să rezulte că PSD, partid care te roagă să îndrăznești să crezi sau ceva de genu’, ar avea vreo mustrare de conștiință, vreo părere de rău.

E campanie. Tocmai de aia poți să numeri morții ca fiind votanți activi, de aceea poți să-i zici unuia care ți-ar putea fi tată sau bunic, să ți-o sugă. Nu e așa? La campanie’ a la campanie’!

Nu, nu e așa!

Oripilant pentru mine este că un băiat tânăr ca Dunava, apropos, acu vreo 7-8 ani roșea ca o fecioară în emisiune când îl întrebai câte ceva, a ajuns să fie atât de bădăran! Ce fel de oameni cresc partidele astea? Ce fel de generație de mâine pregătește PSD-ul? Golani care înjură oameni cu părul alb, chit că sunt de la alte partide? În situația de față nici Hrebenciuc, pesedist pur-sânge, nu e total în siguranță! Unul ca ăsta îi poate zice mâine: ”Ia suge-o tu puțin, bă, Viorele, boșorogu’ dracu’, hai valea!”, că odată prins năravul greu se mai dezvață! Apoi, Brașoveanu. Cât de marionetă poți fi să ajungi a fi martor la  asemenea scenă? Nu e cam penibil, Sorine, să devii prelungirea unui falus cu care unul ca Dunava face ordine la tine în birou? Oare omul ăla cu păr alb a venit la Sorin Brașovanu ca la un șef al PSD sau ca la președintele unei instituții?

Campaniile vin și trec, bădăranii rămân

Și nu rămân cu Goldoni în vis, ci cu noi să ne mănânce ficații și viața care în ciclul ei politic a mai înregistrat o ”banală” întâmplare de campanie. Banală pentru că asta e cheia în care ne-am obișnuit să tratăm astfel de evenimente! Trei chestii patetice, o conferință, pa și pusi! S-o sugem atunci, zic, pe rând, în birou la Brașoveanu!

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.