Nu votezi, nu exiști!

Cu cât ascultam mai mult teoriile celor care voiau să-mi demonstreze că nu are sens să votezi, cu atât îmi dădeam seama că tocmai asta o să fac: voi merge la vot! Opinia mea e că acei care nu merg la vot sunt niște frustrați. Modul lor imaginar de a se răzbuna pe o societate care, în mintea lor, nu le-a oferit ceea ce credeau ei că li se cuvine. Un scurt sondaj de opinie în cercul de cunoștințe o să vă convingă de acest adevăr simplu: cei care nu votează sunt de regulă plasați la periferia societății din punct de vedere al acțiunii sociale, sunt adepții teoriilor nesfârșite ale conspirației, victime perpetue ale oricărei conjuncturi.

Votul de astăzi trebuie cântărit bine. E un vot care are nevoie mai mult decât oricând de maturitate civică. De ascultat, i-am ascultat pe toți. Dincolo de proiecte, de promisiuni trebuie să mai fie ceva. Un fel de a fi al omului. Omul ăsta care nu e nici Mesia, și nici nu-l naște, tainic, vreo providență în seara de 5 iunie 2016, trebuie să fie matur, cu bun simț, și să nu-și dorească gloria cu orice preț. Persoana aceasta trebuie să aibă un trecut, o carieră, să fi trecut prin examenele vieții cu fruntea sus.

N-ar trebui ca orgoliul să fie măsura tuturor lucrurilor în profilul de primar de Bacău. Nici vendetta, răzbunarea ieftină ori cacealmaua. Bacăul are nevoie în primul rând de bun simț. Bacăul are nevoie să fie ascultat cu adevărat. Bacăul are nevoie de un prieten, de un camarad, de un lider, nu de un șef!

Cine votează merită respect. Măcar pentru faptul că a lăsat grătarul, și-a rupt cinci minute din cotidian și a intrat singur, cu ale lui convingeri, în cabina de vot. Cine nu votează să se ducă la grătar, să spargă semințe, să facă prelegeri. În Bacău toți cei care contează ies la vot!

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.