NOUL CENTRU PENTRU SERVICII INTEGRATE DIN COMUNA PLOPANA

Materialele destinate proiectului social din comuna Plopana au ajuns deja în şantierul inaugurat în urma cu două săptămâni. O dată cu acestea, localnicii au luat primul contact cu voluntarii olandezi care, prin proiectul Asociaţiei Betania, vor construi un centru destinat copiilor cu dizabilităţi.

În parteneriat cu Autorităţile locale, Asociaţia Betania a demarat proiectul celui de-al 11-lea Centru construit de voluntari veniţi din Olanda. Construcţia a fost începută în urmă cu două săptămâni urmând a fi inaugurată curând.

Noul Centru de Zi îşi propune să sprijine în deosebi copî din comuna Plopana, care vor avea posibilitatea să se pregătească la un nivel comparabil celui din localităţile urbane. Vor beneficia totodată persoanele lipsite de sprijin, acestea fiind implicate într-un program care oferă servicii de consiliere.

Proiectele Asociaţiei sunt în continuă derulare.După finalizarea proiectului în lucru din comuna Plopana, Asociaţia Betania va demara un proiect în luna iunie, construirea unui dispensar în satul Căbessti din Comuna Podul Turcului, pe care si-au propus să-l finalizeze în trei săptămâni.

Localnicii au fost încântaţi de ajutorul oferit de Asociaţia Betania, iar voluntarii olandezi au devenit imediat vedetele satului. Vedete care vreme de câteva săptămâni se vor afla în slujba comunităţii, iar în timpul liber vor experimenta traiul de zi cu zi al localnicilor din Plopana.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.