Liberalii vor scrutin în două tururi, pesediștii se dau la fund!

Inițiativa liberală de organizare a alegerilor locale din 2016 în două tururi de scrutin a stârnit reacții diverse în mediul politic, dar și în rândul cetățenilor.

Unul sau două tururi? Aceasta pare întrebarea momentului în lumea politică românescă. Se fac calcule, se întocmesc strategii, se analizează contextul. Cert este că mai nimeni nu vrea un primar ales de doar 20 la sută dintre alegători. În cazul municipiului Bacău, aceasta ar însemna un edil validat de o populație aproximativ de mărimea orașului Buhuși.

Senatorul Dragoș Luchian, candidat al PNL Bacău la fotoliul de primar al municpiului se pronunță categoric pentru un scrutin electoral cu două tururi.

Pentru varianta cu două runde de alegeri s-a pronunțat un alt lider al PNL, aripa PD, consilierul județean Petrică Mihăilă.

Opinia liberală nu este împărtățită însă de cei de la PSD. Social democratul, Cosmin Necula, contactat pe tema alegerilor, nu a mai răspuns la telefon. Nici nu ar fi fost poate prea multe de spus, deoarece pentru pesediști s-a pronunțat recent liderul Liviu Dragnea care a amenințat chiar cu boicotarea alegerilor dacă se va ajunge la această soluție electorală. Primarul în funcție al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, creditat de o parte a presei ca viitor candidat din partea ALDE, nu a mai răspuns, de asemenea, la telefon.

Tot pe această temă, senatorul Luchian a lansat o întrebare retorică, veritabilă provocare în fapt pentru ceilalți contracandidați.

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Liberalii vor scrutin în două tururi, pesediștii se dau la fund!

 1. mihai g

  Senatul a adoptat, cu 114 voturi pentru, 4 abţineri şi 3 împotrivă, legea alegerilor locale, prin care se stabileşte ca un primar este ales dintr-un singur tur.
  Cum au votat senatorii PNL această lege?
  Haideţi să privim cu seriozitate şi responsabilitate aceste aspecte.
  Partidul M10 este singurul care a militat dintotdeauna pentru votul în două tururi pentru alegerea primarilor.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.