DA’ SENATORUL NICOLAE ȘERBAN ÎMPOTRIVA CUI LUPTĂ?

Senatorul PSD Nicolae Șerban i-a executat public pe partizanii anticomuniști. Arma lui n-a fost Naganul, nici Kalașnikovul, ci funcția deținută în Comisia Juridică a Senatului României. Deși recunoaște cu obișnuita candoare a semidoctului că nu știe împotriva cui au luptat aceștia, afirmă totuși, cu aceeași sclipire în ochii străchinari, că ”au luptat împotriva intereselor țării”.

Care interese? Interesul țării era comunizarea, desfințarea pluripartidismului, naționalizarea, adică confiscarea muncii altora în folosul unei ideologii, nu al celor în numele cărora pretindeau că se confiscă proprietățiile, colectivizarea ca și cea realizată de Ceaușescu la Vadu Roșca, în Vrancea, unde a comandat o companie de Securitate care a tras în țăranii revoltați? Care era interesul țării, înființarea de Sovrom-uri, forma prin care datoria impusă la finalul războiului a fost plătită cu mult peste limita stabilită între părți, adică a jefuitorului numit URSS care-ți lua Basarabia, Bucovina, și te mai și punea să plătești pe deasupra, și cealaltă parte jefuitul, violatul, care declara că plătește bucuros și e chiar fericit că are posibilitatea să facă acest lucru?

Cerea interesul țării ca partizanii anticomuniști, mă mir că senatorul de tristă contemporaneitate cu unii dintre deținuții politici care mai trăiesc și astăzi, nu i-a numit ”bandiți”, așa cum erau etichetați în presa vremii, să fie uciși fără judecată? Iar glonțul să vină după ce erau bătuți și torturați, înfometați și supuși la presiuni psihice diavolești cu fiica sau soția dezbăracate, bătute în fața lor, sub amenințări deloc iluzorii că vor fi executați cu toții? Poate că lovitura de grație aplicată în stil mafiot era o binecuvântare după săptămâni și luni de teroare, ce mai conta că au umplut dealurile cu cadavrele celor uciși mișelește, noapte ca…hoții?

Am convingerea că halucinantele declarații ale lui Nicolae Șerban nu reprezintă o opinie izolată în partidul pe care-l reprezintă. Există un curent întreținut sub diverse forme, de la declarații din acestea grotești, până la relativizări nebelicoase ale istoriei, prin care, de fapt, să încearcă o justificare a legitimității descendenței politice. Descedență care, prin Iliescu și Brucan, Roman și ceilalți, a făcut legătura cu Ceaușescu, Dej, Pintilie Botnarenko, Drăghici, Nikolscki și alți criminali. PSD nu poate scăpa de această etichetă de partid continuator al bolșevismului, tocmai pentru că nu și-a clarificat pedigree-ul, nu și-a asumat nimic, decât voturile cu care a făcut ceea ce a știut mai bine. Sentimentul acesta al vinovăției purtat ca și Cain pe frunte nu iese cu niciun fel de soluție miraculoasă. Care ticălos nu visează oare să i se uite monstruozitatea crimei și să fie tratat atunci când ajunge în vârful scării sociale ca o persoană onorabilă?

Interesul țării e ca aceste crime, și tot ceea ce a reprezentat comunismul să fie știut de generațiile tinere, rememorat de cele mai vârstnice. Interesul țării cere ca un individ atât de ireverențios ca acest Nicolae să nu mai reprezinte țara, mai ales din Parlamentul acesteia!

”…m-au suit legată pe un scaun, de pe scaun pe masă, de pe masă, pe alt scaun. Mi-a zvârlit basmaua din cap. “Spune!” Purtam coadă cu funtă. Mi-au aruncat fota si am ramas în iie. Mi-a legat coada sub cârligu’ de lampa din casa boierului. Coada era groasă. Eram si eu altfel la 38 de ani… Căpitanul Cârnu mi-a tras scaunu’. ălalalt mi-a tras și masa. Coada mi-a ramas în carlig și eu am cazut la pămant. Așa mi-au smuls păru’. Am facut tratament și nu mi-a mai crescut. Da’ tot nu i-am vândut…”.

Uite, Nicolae, băiat dolofan, dospit în zeama puterii de prea mult timp, uite ce spunea Elisabeta Rizea din Nucșoara, arestată și condamntă pentru că nu a vrut să-și trădeze soțul. Era în interesul țării să-i smulgă scalpul, nu? Și să stea ani buni prin pușcărie, da? Și să-i confiște tot astfel încât după cum tot eroina spunea: ”Dacă mă tăiam la un deget nu aveam cu ce mă lega”, tot interesul…?

Interesul țării e ca tu, Nicolae Șerban, să-ți dai grabnic demisia! Pentru că eu chiar nu înțeleg împotriva cui lupți tu din Parlament. Împotriva poporului român?

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.