GREVA FOAMEI CONTINUĂ LA UNIVERSITATE

În greva foamei până la capăt. Aceasta pare a fi decizia profesorului universitar Marius Stamate care și-a început o nouă zi de protest cu o vizită medicală efectuată de cei de la Ambulanță. Profesorul acuză lipsa de dialog și manipularea sindicatului pe careîl consideră o prelungire a intereselor conducerii Universității Vasile Alecsandri și mai puțin un sprijin pentru salariații instituției. Pe de altă parte reprezentanții Universității au trasmis printr-un comunicat de presă că niciun profesor nu a fost discrimnat în vreun fel, iar auditurile realizate de diferite instituții abilitate nu au constatat niciun fel de abatere de la Carta Universitară.

Astfel începe o zi de protest, dar și de muncă a profesorului universitar Marius Stamate. Cadrele medicale îi comunică rezultatele examinării. Departe de a fi în forma sa cea mai bună, din punct de vedere fizic, profesorul e decis însă să nu cedeze. Acesta e convins că lista sa de revendicări, care în esență reclamă reintroducerea unui spirit cu adevărat academic bazat pe competență, nu pe criterii subiective, e reprezentativă pentru mai multe universități din România.

Profesorul a mai precizat că este dezamăgit și de modul în care sindicatul instituției superioare de învățământ a ales să procedeze în cazul său. Stamate nu mai mizează, după discuția avută cu liderii sindicatului, pe un ajutor din partea acestora care, în opinia sa, s-au comportat ca reprezentanți ai conducerii și nu ai salariaților.

Alături de profesorul Stamate se află un alt cadru didactic, profesorul universitar Gabriel Lazăr care susține că e la rândul său victima unui comportament abuziv din partea conducerii Universității.

Lazăr a mai menționat că universitarul aflat în greva foamei este susținut de mai mulți colegi, dar aceștia se tem că pot ajunge pe lista de concedieri și nu își exprimă sprijinul decât într-un cadru personal.

UPDATE

Prin biroul de presă al Universității ”Vasile Alecsandri” s-a trimis pe adresa redacției un comunicat în care se precizează că ”Biroul Consiliului de administraţie a hotărât ca toate discuţiile cu domnul Prof.univ.dr.Stamate Marius să se realizeze după primirea hotărârii judecătoreşti privind nelegalitatea protestului şi a punctului de vedere  din  partea  Sindicatului Salariaţilor din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Față de situația invocată, profesorul Marius Stamate a precizat că: ”Eu am ales această formă de protest la locul municii ceea ce înseamnă că în acest timp îmi desfășor și activitatea, deci nu forma mea de protest nu poate fi ilegală, ceea ce sunt sigur va constata și instanța”.

Untitled

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.