FARA POLITICA-N SCOLI!

Nemulțumire totală printre profesorii care au participat la concursul pentru directori de școală 2017. In timp ce unii dascali spun ca au fost avantajate doar pilele politice, oficialii ISJ Bacau merg pe mana lamentarii perdantului.

Evaluarea CV-urilor candidaţilor, interviurile cu raspuns la 5 intrebari si planul de management personal sunt principalele motive pentru care si in 2017, asupra concursurilor pentru directorii de scoala din judet planeaza interventia mascata a factorului politic. Asa se face ca dupa probele obligatorii au aparut, cum era si firesc foarte multi nemultumiti. Pe una dintre agentiile de presa nationale o profesoară din județul Bacău a povestit sub anonimat, cum că i s-a făcut o nedreptate la proba interviului.  Dascalul spune ca a luat punctaj foarte bun la proba CV-ului, dar proiectul de dezvoltare institutionala i-a fost drastic depuncatat pe motiv ca ar fi fost plagiat. Una peste alta in toate cazurile in care profesorii nu au obtinut la toate probele minim 35 de puncte, contestatiile nu au incetat sa apara.

Concursul naţional de ocupare a funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea iunie – august 2017, a început luni 17 iulie, cu proba scrisă. În perioada 19-31 iulie 2017 se vor desfăşura proba de evaluare a CV-urilor candidaţilor şi interviurile, conform programării stabilite de inspectoratul judetean, in asa fel incat pe 2 august se vor stii rezultatele finale. La nivel national, pentru sesiunea iunie – august 2017 a concursului au fost publicate 3.508 funcţii vacante, din care 2.365 de funcţii de director, respectiv 1.143 de funcţii de director adjunct. Pana astazi, la Bacau, au fost deja luate in discutie si solutionate nefavorabil un numar de 16 contestatii facute de competitori.

Rep: Florin Nistorescu / Imagine: Adrian Gheorghiu

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.