DOUĂ SĂPTĂMÂNI DE NEUITAT LA ”DIDASCALOS”

Timp de două săptămâni 120 de copii au avut parte de o experiență de neuitat: o școală de vară care s-a desfășurat în centrul ”Didascalos” din incinta bisericii Pogorârea Sfântului Duh din Șebănești. Eveneimentul s-a încheiat cu un concert de muzică care s-a desfășurat chiar în lăcașului de cult care a găzduit activitățile celor mici.

Grupul celor care a luat parte în această vară la activitățile centrului ”Didascalos” care ființează în incinta bisericii cu hramul ”Pogorârea Sfântului Duh” din Șerbănești a crescut cu 50 de participanți față de anul precedent. Mai exact, 120 de copii au avut parte, zilnic, vreme de două săptămâni,de activități diverse desfășurate cu ajutorul a 40 de voluntari printre care s-au regăsit preoți, profesori, instructori de muzică și dans, ghizi turistici sau cadre sanitare.

Prin strădania unor binefăcători cărora părintele Adrian Ghinea a ținut să le mulțumească în mod special, copiii au avut parte și de o un prânz, chesiune deloc de neglijat ținânt cont de numărul relativ mare al beneficiarilor. Energia lor a fost, după cum a mărturisit părintele paroh, Adrian Ghinea, molipsitoare. Cei mici au dat un tonus nou chiar și preoților slujitori sau voluntarilor care au avut prilejul să se întoarcă, măcar pentru câteva clipe, la bucuriile pure ale copilăriei. Dar cum tot ceea ce e frumos are și un sfârșit, cele două săptămâni au ajuns la punctul final. Un punct care se va relua anul viitor, tot din fața altarului bisericii noi din Șebănești.

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.