DIRECTORUL COLEGIULUI ” VRĂNCEANU”, GABRIEL ANDREI, ÎȘI DĂ DEMISIA!

 

Directorul colegiului ”Gheorghe Vrănceanu”, Gabriel Andrei, a decis să renunțe la conducerea celei mai bune unități de învătământ din județul Bacău. Gestul managerului l-a luat prin surprindere pe inspectorul general al ISJ Bacău, Florin Lazăr: ”Încă nu am primit nimic oficial. Zvonuri au mai fost, dar cel puțin până aseară, și am stat în Inspectorat până la 8 seara, nu am primit nicio cerere de acest gen. Sunt foarte surprins de acestă veste!”

Gabriel Andrei nu a dorit să comenteze foarte mult despre decizia sa. Cert este însă că demisia este deja scrisă și în drum spre Inspectoratul Școlar Județean: ”Este o decizie pe care am luat-o după o perioadă de reflexie mai lungă. Nu am prea multe de comentat, mi-e dor pur și simplu să redevin doar profesor”.

Deși au existat zvonuri care areditau ideea că demisia lui Andrei este cauzată de anumite presiuni, acesta a ținut să precizeze: ”Vreau să fiu foarte clar: Nu există niciun alt motiv, nu a fost nicio presiune asupra mea, este o decizie pe care am luat-o din motive personale”.

Sub directoratul lui Andrei colegiul băcăuan din proximitatea Catedralei ortodoxe ”Înălțarea Domnului” a devenit cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județ, una dintre cele mai bune din țară. Cu o rată de promovabilitate la examenul de Bacalaureat de sută la sută în anul școlar precedent, premieri constante la concursurile olimpice, ”Vrănceanu” a devenit un etalon al reușitei preuniversitare, majoritatea absolvenților devenind, ulterior, certitudine pentru Universități de prestigiu din lume. Gabriel Andrei deține această funcție din anul 2003, ultima data fiind confirmat ca director printr-un examen susținut în toamna anului 2016.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

One thought on “DIRECTORUL COLEGIULUI ” VRĂNCEANU”, GABRIEL ANDREI, ÎȘI DĂ DEMISIA!

  1. fox

    Nu este chiar asa, prezentati lucrurile intr-o lumina partinitoare si mult prea idilica , nu faceti din el un erou sau o victima, 15 ani este foarte mult ca director in preuniversitar, mult prea mult! Lucrurile acolo merg din inertie, poate fi oricine director, lucrurile ar sta exact la fel, din punct de vedere al rezultatelor, deoarece copiii care ajung acolo sunt foarte buni, din familii foarte bune, majoritatea cu potential financiar!Nu e greu sa faci performanta cu elevi foarte buni, care vin cu medii foarte mari, oricine ar face! A nu se confunda rezultatele la olimpiade a 50 de elevi cu rezultatele marii mase, 950 de elevi, care nu prea fac ore…sau le fac cum le fac, asta sa nu mai vorbim de clasele a 12 a, sau de elevi care fumeaza fara jena la poarte scolii si, cu nesimtire, arunca chistoacele pe jos, sa fim seriosi! Colegiul este in cadere libera si asta stie oricine are ceva informatii legate de acest subiect! Si asta datorita managementului de 2 bani, mult prea permisiv, neprofesionist, fara implicare reala, care a preferat sa-si vada de propriile bussinessuri (ex. vanzarea de produse Amaway) decat sa se implice eficient in managementul scolii, o scoala unde elevii fac ce vor, si e o debandada totala! Baiatul meu vine acasa la ora 11 ca nu se fac ore, vi se pare normal?!!!! Puteti sa verificati, acolo sunt familii intregi de profesori, clanuri, care au ajuns in aceasta scoala nu se stie cum, care primesc ore si clase preferential, toate prietene cu domnul! Poate stie ceva despre asta dna Tarasa de la ISJ, care i-a fost colega de facultate si a ajuns la acest colegiu de elita prin restrangere de la Colegiul Coanda! !!Nu se vede nimic concret dupa 15 ani, scoala este o ruina, arata jalnic, curtea la fel!Daca va uitati cu atentie, rezultatele de baza la olimpiade sunt la latina, religie, socio-umane, etc, in conditiile in care profilul liceului este real!!Multa mizerie, ascunsa sub pres, multa fanfaronada de 2 bani! Da, sunt niste rezultate, dar astea nu sunt meritul lui, ca n-a muncit el cu elevii, el doar si le-a insusit fara jena! Probabil e nevoit sa demisioneze, in urma cine stie caror matrapazlacuri, nu ca ar vrea……nu pleaca cainele de la macelarie!In ceea ce priveste examenul pe care l-a dat in 2016…….e de ras, se stie ca atunci Sotcan a pesedizat conducerile scolilor, in general la asemenea concursuri se stie castigatorul dinainte, sunt formale. La fel a castigat si concursul din 2003, sustinut fiind de Iorga, alt pupincurist pesedist, si toate concursurile care au urmat! Deci…..cam asta e realitatea, fie ca va place sau nu!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.