Deputatul ALDE, Constantin Avram: ”Mare recul al societății românești!”

Într-o declarație politică susținută la finalul anului precedent, cu ocazia unei ședințe a Camerei Deputaților, deputatul ALDE Bacău, Constantin Avram, se declară dezamăgit de modul cum reacționează o parte a societății, la 29 de ani de la evenimentele din 1989, prin ceea ce numește a fi ”derapaj de la democrație!”. Mai mult, parlamentarul băcăuan crede că unele reacții din mass-media, în special cele din mediul online, au caracteristici fasciste, transformând dezbaterea într-una proprie unei ”cocini sociale”.

”Au trecut 29 de ani de la Revoluţia română, eliberatoare de crunta dictatură, şi, an de an, luna decembrie, mă readuce în planul emoţional al evenimentelor la care am luat parte, evident, cu riscurile asumate atunci. Trebuie însă să recunosc faptul că, prin voia lui Dumnezeu, rămânând trăitor al acestor vremuri de după Revoluţie, am constatat şi constat, încă, uriaşe derapaje sociale, politice şi economice… de la cel mai mare obiectiv al românilor prezenţi pe străzile Bucureştiului în 1989, adică derapaje de la adevărata democraţie! Se pare că unii români au uitat că adevărata libertate este aceea care nu deranjează pe ceilalţi cetăţeni.

Trăim cu toţii asalturi ale unor grupuri sociale denumite protestatari, care înjură, molestează, persiflează, blochează circulaţia, hărţuiesc persoane publice, atacă proprietăţi private, dezinformează, evident, cu acţiuni sprijinite de formaţiuni politice şi uneori de o parte a presei scrise, audio sau video! Ca să nu mai vorbim de spaţiul online, care a fost inundat de tot felul de mizerii, de imagini, de puncte de vedere cu nuanţe fasciste etc., aducându-l în starea unei cocini sociale. Toate, evident, sub masca democraţiei şi a libertăţii de exprimare.

Dacă toate acestea, la care se adaugă delaţiunile şi detractările, au devenit virtuţi sociale, atunci încep să-i înţeleg pe aceia care regretă participarea la evenimentele din 1989, care au schimbat drumul României. Regretul colectiv este şi mai mare, dacă urmărim cercetările sociologice care indică un procent uluitor de 40-45% de respondenţi care regretă perioada de dinainte de Revoluţia din 1989.

Trebuie să ne întrebăm de ce, iar actuala clasă politică va trebui să găsească un răspuns care să lămurească lucrurile, adică acele cauze care generează un astfel de procent ridicat, care regretă acele vremuri. Şocant este faptul că în acest procent uriaş sunt şi persoane care în perioada predemocratică erau copii de până în 10-15 ani, şi trebuie să găsim un răspuns la întrebarea: De ce acest segment se alătură acestui mare regret social?! Toate acestea nu fac decât să umbrească marea bucurie populară a eliberării de sub un regim totalitar!

Mare dezamăgire! Mare recul social al societăţii româneşti!”

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.