De ce viceprimarul Dragoș Ștefan nu e o victimă în conflictul cu PSD-Necula

A fost numit politic, nu direct.E foarte simplu să pozezi în victimă. Mai toți politicienii o fac atunci când ajung persoana non grata. Să ne înțelegem, victime politice au fost doar cei care, din motivul apartenenței la o grupare sau alta, la o ideologie diferită de a unei dictaturi, au fost marginalizați, închiși, uciși. Un individ care a ajuns viceprimar, în cazul de față, numit în urma unei negocieri între două partide, PSD și ALDE, nu poate fi decât un plus sau un minus în contabilitatea respectivei Alianțe.

E profitabil să încasezi 3000 de euro lunar fără să faci nimic. Fără atribuții, fără a face nimic concret pentru băcăuani, un funcționar public ridică lunar de la casierie, din banii băcăuanilor, o sumă care ar ajunge, la nivel mediu, pentru 5-6 familii. Dincolo de statistici, la vreo duzină!

Oricând, în orice situație, demisia e un gest onorabil. Cu condiția să fii bărbat, să nu te agăți de sinecura pe care ai primit-o politic și să dovedești că poți reuși să faci acei bani în privat, cinstit, oriunde. Când însă fostul coechipier, șef al administrației locale, nu te vrea, când nici propriul tău partid nu te mai acceptă, ce-ți mai rămâne, onorabil, de făcut?

De la o zi la alta sau, mai bine zis, la bila altora. Atunci când un politician își anunță demisia/conferința ca fiind ultima în calitatea de x funcție publică, dar afirmă că, dacă ar mai avea o discuție cu inițiatorul demiterii, în speță cu Necula, ar mai bifa un an de leafă, e semn că politicianul e…politician, în sens peiorativ. La mila altora pentru că așteaptă să fie salvat de cei care, teoretic, i-au fost adversari în acest mandat. Ori, liberalii, consilierul independent, chiar și colegul aldist, nu păreau a da semne de a se implica, fie prin abținere, fie prin vot împotrivă, în a susține un personaj care se agață cu orice preț de funcție.

Bacăul e un dezastru sub administrația Necula-Ștefan-Scripăț. Din această realitate cât la sută din dezastru  îi revine unui viceprimar care a stat cot la cot cu un primar slab? Dacă Necula e slab, și e!, Ștefan e viceslab. Un tip tare n-ar fi stat lângă unul slab. Tanda cu Manda. Cel mai slab vrea să fie ambele, întotdeauna.

Pe final, o problemă de logică: Dacă o administrație pe care o blamează a fi e foarte slabă, fără șanse de redresare, de ce un viceprimar virtuos, dar captiv (cu 11 000 lei lunar) fără atribuții, fără niciun fel de responsabilitate, ar mai accepta să ocupe această funcție pentru încă 15 luni?

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.