DE-ACU’ SA VEZI!

Zicala potrivit careia, a fi bugetar este visul oricarui patriot cu capul in nisip, se potriveste extrem de bine in cazul Primariei Bacau si a consilierilor locali. Asta dupa ce robinetul de cresteri salariale s-a deschis cu avizul Bucurestiului, iar acum este imposibil de inchis.

Fara frica de pix si cu un tupeu de nestapanit, toti edilii bacauani ai celor 93 de unitati administrativ-teritoriale din judet si-au propus pentru urmatorii ani de mandat sa traiasca precum nababii.
Asta dupa ce legea 152/2017 a dat pe deplin dreptul, ca fiecare primarie sa-si stabileasca cu de la sine putere cresterile salariale pentru toti salariatii. Potrivit unor surse din Prefectura Bacau, institutia in masura sa conteste, sau nu, deciziile Consiliilor locale comunale si orasenesti, nimeni nu se va impotrivi acestor cresteri salariale, dar, ca o necunoscuta generala, nu se cunoaste pana in prezent de unde vor veni aceste sume, ori eventual, de unde se vor taia din bugete. Una peste alta, pana la data la care vorbim, mai bine de 90% dintre primarii au majorat lefurile angajatilor cu o medie procentuala cuprinsa intre 20 si 40 de procente.  Reuniți în ședință extraordinară, consilierii municipali ai Bacăului au trecut, miercuri, peste diferențele de ideologie și peste animozitățile personale, și au votat, în mai putin de 5 minute propunerea de creștere a indemnizațiilor care li se cuvin. Au tinut cont de cutuma: unde-i lege, nu-i tocmeala si tocmai de aceea nu i-a interesat de la ce capitol bugetar va taia banii edilul, Cosmin Necula.

Cosmin Necula, primarul mun. Bacauneculaa

 

„Salarizarea este una îndestulătoare, însă eu cred că munca angajaților din administrația publică și a funcționariilor publici trebuie să fie în raport cu grila de salarizare. Îmi doresc ca în 2018 să nu vin cu o propunere de micșorare a acestor salarii.”

Ceea ce s-a intamplat in sedinta extraordinara a Consiliului local Bacau este o dovada in plus ca diferentele dintre munca la stat si cea de la privat, se adincesc in mod constant. Cu salarii la care nici n-au visat vreodata, functionarii primariei Bacau vor continua sa-i priveasca de sus pe bacauani, sa-i poarte aiurea pe drumuri dupa hartii inchipuite si mai mult, la interval de 4 ani sa puna stampila acolo unde trebuie pe buletinul de vot.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.