CARE AI TRĂDAT, BĂ?

După o săptămână nu știe nimeni cine e trădătorul din sânul Opoziției. Unii zic: Ghingeș-omul lui Dragoș Benea care joacă o cacealma cu independența în Consiliul Local, alții arată către unul dintre cei cinci consilieri liberali. Subiectul nu e interesant doar din perspectiva votului dat pentru mult discutata Societate de Servicii Publice, ci  mai ales pentru mățăraia care leagă între ei consilieri locali care, normal, ar trebui să facă, și proclamă că fac, Opoziție.

O fi dat un vot ca un anus contra firii unul dintre liberali? Care o fi acela?

Înainte însă de a vorbi de votul care s-a volatizat trebuie spus că doi dintre membri PSRO, teoretic opozanți ai majorității din deliberativul local, Eusebiu Diaconu și Romică Butoi, au votat tot cu proiectul primarului Necula. Dacă nu, să o spună public, la fel ca acei șase care neagă, sau lasă să se înțeleagă, că nu ar fi făcut vreun pact cu Mefisto!

Ilie Bârzu? Desigur, e unul dintre bănuiți. Are vechi legături cu PSD, e din fire mai diplomat, dacă nu chiar docil, dar e și încăpățânat. Veteranul consilierilor locali băcăuani a știut să împace și capra și varza și să devină chiar și primar independent la un moment dat. Dat fiind că poziția actualului vice, Dragoș Ștefan (ALDE) nu e sigură, o fi fost posibil ca Ilie să fi fost momit cu un post pe care altfel nu l-ar putea obține în actualul mandat?

Mircea Fechet e un alt consilier la care mulți liberali se uită chiorâș pentru că a păpat și papa bani încă de pe vremea fostului USL condus de Romero Stavarache și Dragoș Benea, de la ADIS. Ori acolo nu prea poți rezista, spun unii, dacă îl superi pe domnul Benea. Sau pe domnul Necula, după caz.

Domnul Daniel Bogdan Crețu. Un tânăr architect care poate orice. Greu de spus dacă ar fi ”mânărit” votul la nici juma’ de primă legislatură. Lipsa de experiență în ”proceduri” l-ar scuza, dar ar putea fi și un motiv de ținut aproape.

Doamna Lazăr Doina. Nu prea. Nu prea se leagă, nu din perspectiva profesiei, și unul ca Lucan e medic, dar nu o văd făcând prestidigitație pe ultima sută de metri cu un bilețel pe care trebuia să bifeze un X, să-l arate colegilor, iar mai apoi să scoată un altul exuit dinainte și să-l înlocuiască cu precedentul. Nu.

Daniel Miclăuș. Ultimul liberal de pe listă nu ar fi cel din urmă, dacă nu ar fi cel dintâi. E greu de crezut că  avocatul care a mai înfiripat o palidă, așa cum e această opoziție în CL, ar fi vândut un vot! Nu are nici structura, nici ce anume negocia pentru a fi de acord, după vreo lună, cu ceea ce reclamase a fi incorect la precedenta ședință. Nu. Mai mult, Miclăuș a declarat telefonic, în timpul unui recent talk-show la TELE 1 Bacău că a văzut, în calitate de lider de grup, voturile colegilor. Să-i fi scăpat ceva lui Miclăuș?

O fi trădat independentul Ghingeș? Teoretic ar avea suficiente motive: A fost crescut de PSD, a fost membru al tinerilor de acolo, nu s-a remarcat printr-un proiect deosebit înainte de a fi consilier local, primul job din viața lui a fost o funcție călduță din bugetul public. Îl crește Benea și îl ține în lesă pentru a-l controla mai bine pe primarul Necula? Sunt suficiente motive pentru a-l credita pe Ghingeș cu un joc la două capete. S-o fi visând primar, mai tânăr chiar ca Benea la prima lui funcție publică, are curajul sau, după caz, inconștiența vârstei, de a cuteza și spera la orice fără nicio teamă de risc. Interogat de colegi, Ghingeș a aruncat pisica spre liberali: ” Nu, nu am votat pentru. Am și proces cu Primăria pe tema asta.  Eu chiar, am făcut un semn, un X mare , cu un pix negru!”

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.