CAMELIA POTEC “ODATĂ CU REZULTATUL LUI DANY SCOATEM IARĂŞI CAPUL ÎN LUME!”

Natatia romaneasca a reusit un rezultat de prestigiu prin inotatorul bacauan Daniel Martin care a reusit sa se claseze pe locul second in proba de 200 metri spate, cu ocazia Campionatelor Europene de inot pentru juniori. Martin, care a terminat proba intr-un minut, 58 se secunde si 72 de sutimi a stabilit, totodata, un nou record national la categoria sa de varsta.

După ce s-a întors din Israel, unde a reuşit o performanţă notabilă, medalie de argint în proba de  200 metri spate la “Europenele” de juniori, înotătorul băcăuan Daniel Martin a rămas în Bucureşti pentru câteva investigaţii medicale de rutină. De  prea multă vacanţă nu va avea parte nici el, dar nici antrenorul său, Iulian Matei, ambii de la SCM Bacău, deoarece peste o lună cei doi vor avea o altă probă de foc: Campionatele Mondiale. Deja de la începutul săptămânii viitoare antrenamentele vor fi reluate, tot în bazinul din Bacău, unde atât antrenorul, cât şi sportivul au mărturisit că se simt cel mai bine.

Întotătorul băcăuan a reuşit un adevărat tur de forţă în bazinul din Netanya, Israel, terminând pe locul al doilea cursa de 200 metri spate. Argintul obţinut la  „Europenele” de juniori a consemnat pentru elevul lui Iulian Matei doborârea unui nou record naţional de juniori.  Martin a fost cronometrat cu timpul de 1 min, 58 sec, 72/100, un nou record national de juniori. Aurul a fost cucerit de rusul Kliment Kolesnikov, in 1 min, 57 sec , 73/100, medalia de bronz revenind altui rus, Nikita Tretiakov, in 1 min 59 sec, 20/100. Daniel Martin a mai obtinut un loc 8 la Campionatele Europene din Israel, in finala probei de 100 metri spate. Dany, cum este alintat sportivul băcăuan, spune că nu se aştepta să obţină argintul, mai ales după rezultatul de la 100 metri spate.

 Motivaţia a venit, paradoxal, tot din cauza a ceea ce a considerat el ca fiind un eşec în proba de 100 metri, dar şi datorită susţinerii colegilor şi a sutelor de mesaje primite de la prieteni şi cunoştinţe.

“Odată cu rezultatul obţinut de Dany  începem să fim iarăşi mândri de performanţele noastre”, a spus Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Potec vede un lucru bun în ambiţia lui Daniel Martin de a obţine o performanţă mai bună decât cea a lui Răzvan Florea.

200 metri spate este proba în care Răzvan Florea a cucerit bronzul la Jocurile Olimpice de la Atena. Martin și-a propus să doboare recordul național al acestei probe, care îi aparţine tot lui  Florea.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.