BRAŞOVEANU SCHIMBAT CU PRAVĂŢ, BENEA PE MODEL DE “MÂNĂ FORTE”!

Presedintele Consiliului Judetean, Sorin Brasoveanu, a devenit, oficial de marti dimineată, vicepresedinte al PSD,  in functia de secretar executiv fiind numit in locul sau tanarul Silviu Pravăţ. Acesta din urma a devenit vicepreşedinte al CJ Bacau în urmă cu aproximativ trei luni.

Pesediştii băcăuani s-au adunat cu mic cu mare în sala de şedinţe de la Centrul de Afaceri pentru a-şi face, oficial, analiza activităţii din ultima perioadă. O analiză care a fost prezentată presei de la bun început şi sub forma a două noutăţi: o înlocuire în funcţie şi o retragere a sprijinului politic. Bineînţeles că preşedintele PSD, Dragoş Benea le-a prezentat separat, după minunte bune şi alte subiecte intercalate între ele, dar deciziile au părut luate din aceeaşi zonă. Prima decizie s-a referit la numirea preşedintelui Consiliului Judeţean, Sorin Braşoveanu, din funcţia politică de secretar executiv al PSD în cea de vicepreşedinte al organizaţiei, deci o retrogradare, iar cea de-a doua de retragere a sprijinului politic pentru Sorin Botezatu, consiler local moineştean care s-a afişat în campania electoral locală cu cei de la ALDE.  Motivaţia schimbării din funcţia politică a şefului CJ a fost legată de volumul mare de muncă al acestuia.

La întrebarea reporterului: “ Dacă pe vremea când Benea conducea şi PSD şi Consiliul Judeţean volumul de muncă era mai mic sau acesta îl consideră mai puţin capabil pe Braşoveanu să facă faţă sarcinilor, actualul senator a considerat că trebuie să deovedească că nu-i picat din cer. Un fel de ironie, probabil.

După alte câteva subiecte în care a revenit aproape obsesiv tema “PSD se ţine de cuvânt” şi s-a invocat din nou “moştenirea lăsată de PNL” prin diferite proiecte prost concepute, cum ar fi cel de la Insula de Agrement, Benea a anunţat şi retragerea sprijinului politic al consilierului local moineştean Sorin Botezatu care ar fi cam prins drag prea mult de ALDE.

De fapt retragerea sprijinului în cazul Botezatu nu interesa pe nimeni, dar aşezarea subiecţilor, pe aceaşi ordine de zi, dar la o distanţă de discurs a fost un semnal că în PSD Bacău nimic nu mişcă fără ordinului şefului suprem. Sau pe model de “mână forte”, aşa cum l-a caracterizat Dragoş Benea pe Liviu Dragnea, “El lider maximo”, la întrebara unui reporter prezent în sală. În orice caz, în discurul şefului pesediştilor băcăuani a mai revenit, ca un lait-motiv, de câteva ori, o altă propoziţie.

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.