Betania 20 – Ştafeta Solidarităţii

Ștafeta ”Solidarității” a adunat  sute de băcăuani în centrul Bacăului pentru a marca 20 de ani de existență a Asociației Betania. A fost o ștafetă pentru care și-au dat mâna copii, oameni politici și oameni de afaceri, toți animați de un singur gând.

SOLIDARITATE! Acesta a fost mesajul pe care l-au trasmis participanții la Ștafeta organizată de Ascociația Betania cu ocazia împlinirii a două decenii de activitate. Mesaj care a prins din plin, ținând cont de cei care și-au dat mâna pentru cauza nobilă a ajutorării copiilor cu probelme speciale.

Atmosfera din centrul Bacăului a avut ceva din stilul ”Betania”. O atmosferă destinsă, dar fără exagerări de entuziasm patetic, așa cum le stă bine unor oameni de acțiune care știu că drumul e departe de a fi ajuns la final.

Cei mici au alergat și ei așa cum au putut. Un pas de al lor a făcut însă deja istorie. O istorie vie în care nu stima de sine contează, ci compasiunea. Iar în numele acestei compasiuni, nici culoarea politică nu mai contează.

Au mai alergat foști sportivi sau persoane care și-au petrecut ani buni din viață în jurul fenomenului sportiv.

Contribuţia efectivă la rezolvarea unor probleme au avut-o însă oamenii de afaceri, cei care au donat marea parte a fondurilor băneşti necesară copiilor cu nevoi speciale, beneficiari ai crosului ”Solidarităţii”. Unul dintre aceştia, managerul Fiald Imobiliare Laurenţiu Ficău a precizat că “această ștafetă e un exemplu că putem face, împreună, lucruri minunate. Comunitatea noastră are nevoie de solidaritate și cred că ar trebui să mergem din centru și mai mult spre marginile județului, acolo unde am înțeles că Betania a fost ca un înger păzitor”.

Mediul de afaceri a mai avut un plus și la capitolul dinamism și grație feminină. E vorba de managerul EliteMob, Dana Chiriac.

Evenimentul s-a încheiat cu o fotografie de grup realizată pe treptele Primăriei. Una care se dorește a fi inclusă în viitoarea carte ” 40 de ani de Betania!”

STIRE VIDEO

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail