BABAROAZE

Genialii de la PNL Bacău au avut o idee. Una, dar bună: Au organizat o conferință de presă în proximitatea orei la care se desfășura ședința de Consiliu Local de joi. Adică marele Palăr și compania au considerat că au de spus niște lucruri extrem de importante care nu suportă amânare. În timp ce în ședința de CL exista o dezbatere, bună, rea, dar vie, adevărată, liderii PNL rosteau prețiozități din vârful limbii. Dacă aș fi fost Palăr aș fi luat-o pe Tudorița de mână, pe Luchian, pe Olteanu, ave Cezare!, și aș fi băut o cafea la Centru de afaceri, nu la sediul PNL, aproape pustiu la ora măreței conferințe. Ce știre a fost aia? Ce au comunicat? Ce nu suporta amânare?

Probabil că purtătorul de cuvânt, Mircea Fechet, după ce i-a apărut chipul lui Benea în pâinea cu Maia, (mai ia, Mircea, o sinecură, nu te încurca!) a considerat că e bine să-i arate profetului de la Podul cu lanțuri că, la o adică, își semnează demisia în alb.

Mai bine o puneau de o tablă. Nu la mansardă, ci un joc din ăla cu zaruri. Alea iacta babaroaze! Mai vine unul își dă cu părerea, mai un marți în zi de joi, poartă-n casă, câte-au fost, bă? Dar de-un pocăraș ce ziceți? Să vă spun cine merge pe mână moartă? Desigur, nu-i rea nici ideea cu o masa de billiard, din aia cu fise.

Domnul Palăr și strategii lui sunt jucători mari. Profeți și ei. Nu la fel de mari ca guru’ de la Podu’ cu lanțuri, dar pe aproape. Îi cred în stare să organizeze o partidă de table înainte de partida de table. În același  timp, se poate desfășura și ferința. Fără con. Între două mișcări de încheietură, domnul Ionel a spus ceea ce, desigur, rămâne valabil pentru cel puțin următoarele 50 de ferințe : ”Noi vom milita puternic pentru un climat de pace și bunăstare”.

Pace vouă!.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.