AU PROTESTAT, DAR MAI VOR SĂ IASĂ ÎN STRADĂ!

Unii au numărat peste 1000, alții au convenit că 300 e suficient. Cert e că toți cei care au protestat duminică seara în centrul Bacăului, au cerut aceelași lucru: Fără grațiere și dezincriminare pentru infracțiuni, așa cum intenționează guvernul PSD-ALDE să facă.

Cifra cea mai apropiată de realitate ar fi cinci-șase sute de protestatari. Grupurile de băcăuani care și-au anunțat pe Facebook, intenția de a participa la meeting, au început să sosească în număr mare, puțin după ora 18.00. Un real progres ținând cont că la sfârșitul săptămânii trecute cei care au protestat, abia numărau cât o echipă de handbal. În fața Prefecturii s-au aflat atât tineri, chiar și copii, dar și persoane trecute de prima tinerețe. Impresia generală a fost că protestul nu a fost organizat în special de cineva, băcăuanii adunându-se în funcție de prietenii și afinități, revoltați fiind de intenția guvernului PSD-ALDE de a trece rapid la grațierea unor infractori, dar și la dezincriminarea tacită a unor infracțiuni.

Protestul a durat aproximativ două ceasuri, timp protestatarii au defilat de câteva ori în zona cuprinsă între statuia lui Ștefan cel Mare și Primărie. Mulți dintre cei care au ieșit în stradă au precizat că vor reveni de câte ori va fi nevoie, însoțiți de și mai mlți prieteni și cunoștințe pe care îi vor convinge că e necesar să nu fie acceptat, fără discernământ, orice vine din partea puterii.

 

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.