ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI PENTRU PREVENIREA DELINCVENŢEI JUVENILE

Poliţiştii de proximitate şi cei de ordine publică au desfăşurat activităţi pentru prevenirea delincvenței juvenile, victimizării elevilor, combaterea faptelor de natură antisocială în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ şi a absenteismului şcolar în județul Bacău

La data de 23 noiembrie a.c., peste 100 de polițiști de proximitate și siguranță publică au acționat în județul Bacău, în mediul urban și rural, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic în incinta şi imediata apropiere a unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea victimizării elevilor şi combaterea absenteismului şcolar.

Poliţiştii au acționat pentru verificarea respectării prevederilor legale de către societăţile comerciale şi persoanele fizice, situate în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, referitoare la comercializarea de băuturi alcoolice și ţigări, identificarea elevilor care absentează de la orele de curs, a persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi luarea măsurilor legale faţă de acestea, verificarea modului de acces în unitățile şcolare.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 110 de unități de alimentație publică din mediul urban și rural și au fost identificați 82 elevi care absentau de la orele de curs.

Cu privire la elevii depistați că absentau de la şcoală au transmise 32 de informări către unitățile de învățământ pentru dispunerea măsurilor prevăzute de regulamentele interne.

Polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2410 lei, dintre acestea, 11 sancțiuni s-au aplicat pentru nerespectarea prevedrilor Legii 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități preventiv educative în unități de învățământ din mediul urban și rural.

Exemplu:

În municipiul Onești, au fost depistaţi doi elevi de clasele a IX-a și a X-a, care, pe fondul unui conflict spontan, şi-au adresat injurii şi cuvinte jignitoare. Faţă de aceştia s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 61/1991.

Share
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.